Неделя 24, Септември 2023г.

БЪДИ В ЧАС С "ТВОЯТ ЧАС" В МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ТАНЦА - 2018

   Ежегодната традиционна танцова мозайка в навечерието на Международния ден на танца – 29 април, отново събра през 2018 г. любителите на танцовото изкуство в ОУ „Любен Каравелов” – Хасково. По традиция организатор на събитието е училищния ТС „Акцент” с ръководител Даниела Делчева. Във физкултурния салон на училището се събраха танцьори, родители и роднини на участниците, ученици, учители и служители. Танцовата разходка започна с традиционната българска ръченица, премина през съседна Гърция, завъртя се в руската „Калинка”, потропа с ирландски ритъм, раздвижи се в латино, не пропусна и ретро-танците, завърна се на родна територия със съвременната тенденция за включване на фолклора в денс, рап, техно версии, завъртя се в пъстър хоровод с музиката на празнична сюита и Родопско и Право Тракийско хоро и изпрати участници и гости с добро настроение да следващата изява на ТС „Акцент” на 11 май 2018 г. в инициативата на МОН „Розите на България”.
   Публиката прояви изключителна активност – във всички танци се включваха желаещи родители, роднини, съученици, приятели, учители – във всички танцови фрагменти редом с танцьорите танцуваха с желание и настроение техните почитатели. В паузите между отделните изпълнения ръководителят на състава разказа за спецификата на представяните танци, както и за Международния ден на танца и за традицията той да се отбелязва в нашето училище по този начин от 2009 година.
   ТС „Акцент” работи през 2017/2018 г. по проект „Твоят час” и представената на 26.04.2018 г. танцова мозайка е една от дейностите в програмата на състава за представяне на дейността му пред публика с участието на родители, приятели и почитатели на танцовото изкуство.

ТАНЦУВАЙТЕ С АКЦЕНТ!  галерия

Сподели: