Неделя 24, Септември 2023г.

ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ В "ТВОЯТ ЧАС"

С много настроение и трепетно очакване бе изпълнен месец декември 2017 г. за участниците в извънкласните форми по проект „Твоят час”. Учениците от клубове и секции, работещи по проекта в ОУ „Любен Каравелов” – Хасково, представиха в навечерието на Новата година своята дейност и постиженията си до момента.
Цел на мероприятията е както да се популяризира дейността на клубовете и секциите, така и да се представи публично работата им по проекта, финансиран от ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.
Танцьорите от ТС „Акцент“ представиха своя ежегоден Коледен концерт под наслов-„Акцент-Да Бъде!“. Участниците подредиха празнична трапеза, посрещнаха коледарите, които пяха и наричаха за здраве. Концертът бе с благотворителна насоченост – за наш ученик и съученик. В празничния хоровод се хванаха ръка за ръка танцьори, учители, родители, приятели, почитатели на танцовото изкуство.
С не по-малко емоции бе наситено и заниманието с родителите на участниците в ИКК „РусБълАн ПриПеТан“. С римушки, игри, песни и танци започна публичната изява на учениците. В  музикалните, танцовите и словесните изпълнения се включиха родители и гости на събитието, а кръшното българско хоро, което се изви в края, покачи още повече коледното настроение, както на членовете на клуба, така и на техните родители.
Малките участници от танцов клуб „Искрици” изненадаха своите родители и гости с напредъка, който показаха в усвояване на танците.
За запознаване с Коледните обичаи и традиции участниците от клуб „Европа“, посетиха Регионалния исторически музей – Хасково. Бяха посрещнати с музика от Народен оркестър Хасково и етнографите на музея. С легенди и приказки те въведоха учениците в красотата на Коледните празници. Учениците с интерес изслушаха песните и разаказа за обичая „Коледуване“. Събитието, придружено със снимков материал, бе отразено на: http://blog.haskovomuseum.com/ и Фейсбук страницата на РИМ – www.facebook.com/pg/haskovomuseum/about/?ref=page_internal.
Второкласниците от клуб „Приказен свят“ се пренесоха в света на приказките и изгледаха с огромен интерес презентация, посветена на Коледните символи и Коледа по света. С радост и въодушевление, под звуците на коледни песни, се запознаха с коледните и новогодишни обичаи в България, както и с посрещането на празниците в различни страни. Информацията, която ръководителят и един родител разказаха, се оказа интересна и за голяма част от родителите на възраст до 35 години. Част от присъстващите за първи път чуха думата „бъдник” и се изненадаха, че трапезата на Бъдни вечер не се прибира до сутринта.
Дните 20 и 21декември 2017 г. бяха изпъстрени с изявите на участниците от клуб „Зелени простори“ и клуб „Сръчни ръчички“. В духа на Коледа учениците от клуб ‚Зелени простори“ изработиха коледни венци от естествени материали, подредиха Коледен кът и украсиха  Новогодишните елхи във фоайетата на училището. Учениците от клуб „Сръчни ръчички“ декорираха маса с коледни мотиви. Родителите бяха очаровани от приготвената им изненада – празнични свещници, изработени собственоръчно от второкласниците. Всички пяха, танцуваха и се забавляваха заедно.

Снимки от мероприятията - в "Галерия"

Сподели: